Expositie Theo Beerendonk

In Museum Ton Schulten in Ootmarsum is van dinsdag 23 augustus tot en met zondag 6 november het werk van de bekende Nederlandse kunstenaar Theo Beerendonk te zien.

Beerendonk was typisch een 20e-eeuwse kunstenaar: in zijn oeuvre weerspiegelen zich de ontwikkelingen die de beeldende kunst in deze eeuw doormaakte -> van traditioneel tot modern. In hoog tempo bouwde Beerendonk een imposant oeuvre op met portretten, stillevens en naakten die opviel door eigenzinnig kleurgebruik. De expositie in de themazaal is onder openingstijden van het museum te bekijken.

De vernissage van de expositie is op zaterdag 27 augustus om 16.00 uur in Museum Ton Schulten. Mevrouw Tiana Wilhelm, directeur van Stedelijke Musea Zutphen, zal de officiële opening verrichten en houdt daarbij een lezing over Theo Beerendonk. U bent van harte uitgenodigd om de vernissage bij te wonen. Er zijn geen kosten aan de vernissage verbonden, het is echter wel noodzakelijk vooraf aan te melden via  museum@tonschulten.nl of telefonisch via 0541-291763.