Expositie ‘Gans Anders’

Mieke de Kok en Judith Stam

De vrolijke kleuren van de aandoenlijke schilderijen van Judith Stam toveren bij iedereen een glimlach op het gezicht. De prachtige schilderijen passen erg goed bij de beelden van Mieke de Kok die ons terugvoeren naar het begin: koppoters zoals een kleuter de mens ziet.

Ze leggen zelf uit waarom de expositie Gans anders heet:

We hebben deze term als titel voor onze expositie gekozen om meerdere redenen. Het is een term die in de Vlaamse spreektaal heel gebruikelijk is: we komen graag in Vlaanderen omdat we daar nog de eenvoud en het ongecompliceerde treffen dat ons inspireert.  

De titel van onze expositie herbergt bovendien de Gans, het symbool van liefde, trouw, verbondenheid en samenwerking. 

Beide elementen, de puurheid en de saamhorigheid kunt u ook terugzien in ons werk.  

Tegelijkertijd is ons werk qua stijl, maakproces en uitingsvorm Gans Anders. Totaal verschillend, net zoals, zie onze silhouetten, wij zelf. Die verschillen inspireren eveneens en zorgen altijd voor een verrassende meerwaarde. 

In een wereld van polarisatie, van voortdurende strijd van meningen, van boosheid en gevoeligheden en van ellebogenwerk, zijn juist de vrolijke eerlijkheid, de onderlinge verbinding en de verrijkende diversiteit de belangrijkste bakens voor ons allemaal, ook voor de Kunst. Gans Anders.